El documental ‘165 Regent Street’ es passarà pel canal 33 i es vendrà amb el diari ‘Ara’

El documental 165 Regent Street, que repassa els primers quinze anys de la història dels Capgrossos de Mataró, s’emetrà el dissabte dia 30 al canal 33 quan faltin deu minuts per les deu de la nit i el diari Ara el distribuirà el dissabte dia 7 i el diumenge dia 8 del mes de juliol, segons van anunciar ahir diumenge a Vilafranca del Penedès els responsables de la productora mataronina Clack, dels quals ha sorgit la iniciativa del documental. La notícia es va fer pública en el marc de la darrera sessió del tour que ha portat la pel•lícula per una dotzena de ciutats catalanes des de l’estrena de la peça el passat 15 de novembre al Monumental de Mataró. Aquestes ciutats són Barcelona, Caldes de Montbui, Igualada, Esparreguera, Reus, Sant Cugat del Vallès i Tarragona.

La sessió, celebrada a la sala Casal de Vilafranca en un acte organitzat entre el Cine Club de Vilafranca i la pròpia productora, va comptar amb la presència d’una vuitantena de persones, molts d’ells vinculats al món casteller. “Teníem clar que havíem de tancar aquest cicle de presentacions a Vilafranca, on passen les escenes més importants d’aquest documental, concretament l'assoliment del 4 de 9 amb folre i de la torre de 9 amb folre i manilles, claus en la recuperació de la colla després de la mort de la jove Mariona Galindo”, va explicar Joan Salicrú, productor executiu del documental.

El president dels Castellers de Vilafranca, Josep Cabré, va prendre la paraula per agrair el gest de tancar el documental a Vilafranca: “Crèiem absolutament necessari que aquest documental es pogués veure a Vilafranca”, va apuntar. També va parlar el mataroní Sergi Valdé, president de la Coordinadora de Colla Castelleres; el codirector del documental Òscar Fernández; Efren Garcia, periodista casteller del qual va sorgir la idea del documental i Xevi Castellví, excap de colla dels Capgrossos i responsable de l’empresa HIMSA, que patrocinarà la sortida a nivel nacional del producte. Ja en el tram final de l’acte, els pares de Mariona Galindo, Quima Lora i Mario Galindo, van voler agrair la feina de tot l’equip de la productora a l’hora de dur a terme el documental i el suport de la colla i de totes les persones que els han donat recolzament des de la desaparició de la seva filla. La colla, però, no va enviar representació oficial a la cita, en la línia de la posició que ha pres el col·lectiu des de l’estrena del documental.

A banda d’HIMSA, el documental ha comptat amb el suport de Caixa Laietana, el Consell Comarcal del Maresme i Fabrés Produccions com a patrocinadors i amb El Tot Mataró, Tecnocampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró com a col·laboradors.

165 Regent Street es va enregistrar el setembre-octubre de 2011 a Londres, Vilafranca del Penedès, Tarragona i Mataró, té una durada de 52 minuts, és una producció de Clack que han codirigit Òscar Fernández i Jordi Rovira amb guió d’Efren Garcia i Ariadna Vázquez i auxiliats en el camp tècnic per Marc Giner i Lluís Maymó. La música va a càrrec de Gustavo Legido mentre que la producció executiva és de Joan Salicrú i la cap de producció Georgina Altarriba.